Τύπου Μπουγάτσα με Μέλι Βήμα-Βήμα 🐝
Υλικά ✍️:
3 τορτίγιες
160 γρ. σιμιγδάλι
200 γρ. μέλι ελάτου-πεύκου
1 λίτρο γάλα
Λίγο εκχύλισμα βανίλιας
Κανέλα και ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία των τορτίγιων:
Κόβουμε τις τορτίγιες σε φέτες και τις βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Φτιάχνουμε την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το γάλα, το μέλι και λίγο εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 5 λεπτά).
Συναρμολόγηση:
Περιχύνουμε τις φρυγανισμένες τορτίγιες με την κρέμα.
Ψήσιμο:
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Τελείωμα:
Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη για ένα άγγιγμα γλυκιάς απόλαυσης.
Καλή απόλαυση! 🐝