Αναλυτικά
Μέλι Έλατο-Πεύκο
Μέλι Έλατο – Πεύκο: Το μέλι ελατο-πεύκου προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του εντόμου βαμβακάδα. Η συγκομιδή αυτού του μελιού αρχίζει τον Αύγουστο και τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Η μίξη αυτού του μελιού γίνεται καθαρά από τις μέλισσες. Όταν τελειώνει η παραγωγή του ελάτου, μεταφέρουμε τις κυψέλες στο πεύκο, με αυτόν τον τρόπο τα υπολείμματα του ελάτου ενώνονται με το πεύκο και δημιουργούν μια αρμονία γεύσης και αρώματος. Για να παραχθεί αυτό το μέλι προϋποθέτει υγρασία και μια μέτρια θερμοκρασία. Σαν μέλι είναι ιδιαίτερα γλυκό αλλά ταυτοχρόνως ελαφρύ, κάνοντας το μια άψογη επιλογή για τα παιδάκια, που μαθαίνουν τον κόσμο του μελιού. Η κρυστάλλωση του γίνεται σχετικά αργά, λόγω της μικρής περιεκτικότητας του σε σάκχαρα. Η θρεπτική αξία που έχει το έλατο – πεύκο είναι ιδιαίτερα υψηλή χάρη στα πολυάριθμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που περιέχει. ( Μαγνήσιο, ασβέστιο , ψευδάργυρος και σίδηρος ). Η χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα επιτρέπει την κατανάλωση του από όλες τις ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες. Επιστημονική έρευνα έδειξε ότι το χαμηλό pH σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα σε υπεροξείδιο του υδρογόνου δρα σε τυχόν μικροοργανισμούς στο σώμα μας, προστατεύοντας μας. Η Μελισσοκομία Λιαρόπουλος μεταφέρει τις κυψέλες της στα πλούσια και παρθένα δάση της Βόρεια Εύβοιας αλλά και της Ορεινής Αρκαδίας, για να παράγει την καλύτερη έκδοση ελατο- πευκου σε προσιτή τιμή, με πλήρη αφοσίωση και προσταγή στις εργάτριες μέλισσες.
Χαρακτηριστικά
Διατροφικά Στοιχεία
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ | Ανα 100γρ. | Μερίδα 20γρ. |
---|---|---|
Ενέργεια | 304 kcal | 60.8 kcal |
Υδατάνθρακες | 82 g | 16.4 g |
– εκ των οποίων σάκχαρα | 82 g | 16.4 g |
Πρωτεΐνες | 0.3 g | 0.06 g |
Λιπαρά | 0 g | 0 g |
– εκ των οποίων κορεσμένα | 0 g | 0 g |
Νάτριο | 5 mg | 1 mg |
Κάλιο | 52 mg | 10.4 mg |
Ασβέστιο | 6 mg | 1.2 mg |
Μαγνήσιο | 2 mg | 0.4 mg |
Ψευδάργυρος | 0.4 mg | 0.08 mg |
Χαλκός | 0.04 mg | 0.008 mg |
Μαγγάνιο | 0.1 mg | 0.02 mg |
Βιταμίνη C | 0.5 mg | 0.1 mg |