Απολαύστε μια μοναδική γεύση με αυτή την συνταγή για χοιρινό με μέλι βελανιδιάς και μουστάρδα. Η γλυκιά γεύση του μελιού συνδυάζεται άψογα με την έντονη γεύση της μουστάρδας, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει.
1 κιλό χοιρινό φιλέτο
4 κουταλιές της σούπας μέλι βελανιδιάς
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μέλι βελανιδιάς, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το θυμάρι.
- Αλατοπιπερώστε το χοιρινό φιλέτο και αλείψτε το με το μείγμα μελιού και μουστάρδας, καλύπτοντας το ομοιόμορφα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 5-7 λεπτά.
- Μεταφέρετε το χοιρινό σε ένα ταψί και ρίξτε το λευκό κρασί και τον ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι, ξύνοντας τα καφέ κομμάτια από τον πάτο. Αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά.
- Ρίξτε το μείγμα κρασιού και ζωμού πάνω από το χοιρινό στο ταψί.
- Ψήστε στον φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι το χοιρινό να φτάσει την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία.
- Αφήστε το χοιρινό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
Σερβίρετε το χοιρινό με συνοδευτικά της επιλογής σας και απολαύστε την εξαιρετική γεύση του μελιού βελανιδιάς που προσθέτει μια μοναδική νότα στο πιάτο σας. Καλή σας όρεξη!